afiliere

Afilierea si cum poti face bani cu ajutorul ei

afiliere

Astazi vom vorbi despre afiliere, poate ceva nou pentru multi dintre voi dar ceva foarte profitabil daca sti cum sa incepi. Sincer sa fiu, am vrut sa abordez acest subiect in urma cu mai mult timp dar au avut prioritate metodele mai usor de inteles. Exista in Romania persoane care in acest moment reusesc sa castige peste 6000 de ron pe luna folosind aceasta metoda asa ca nu este ceva de neglijat. Afilierea este procesul care are loc atunci cand faci o intelegere cu cineva prin care promiti sa le aduci clienti si vei fi platit in functie de cat de mult cumpara respectivele persoane. Daca lucrezi de acasa ca si afiliat pentru un magazin online si trimiti catre ei persoane interesate sa cumpere vei fi platit cu un procent (care este de regula intre 3 si 5%) din suma totala cheltuita de persoanele respective in magazin. Daca in fiecare luna, aceste persoane cumpara de 40.000 Ron (in jur de 15 laptopuri) tu vei primi lunar un comision de aproximativ 1100 Ron.

Ma intereseaza! Ce fac mai departe?

Mai departe trebuie sa gasesti un program de afiliere la care sa te inscrii. Exista foarte multe la ora actuala dar trebuie sa il identifici pe acela care este mai bun pentru tine: exista programe de afiliere pentru magazine online de aparate foto, librarii online, magazine de calculatoare si asa mai departe. Daca de exemplu ai deja un website in care scri despre cele mai bune calculatoare, despre cele mai noi jocuri si ce presupune ele (placi video, placute de ram si asa mai departe) atunci tin sa iti spun ca un cont la un program de afiliere al unui magazin online de calculatoare te-ar avantaja destul de mult. Gandeste-te putin: toti acei oameni care iti citesc articolele sunt interesati de acest subiect si mai mult ca sigur isi doresc calculatoare mai bune, jocuri noi iar daca tu le oferi si locul de unde poate sa cumpere … poti primi cate un comision de fiecare data cand cineva cumpara ceva. Ca o recomandare din partea mea, Profitshare.ro mi se pare programul de afiliere care le are pe toate fiind ideal pentru incepatori.

Dupa ce iti vei face cont vei observa ca ai acces la tot felul de elemente, cu ajutorul carora sa poti face bani mai usor. Vei avea de exemplu un instrument care se cheama Generator necesar atunci cand vrei sa transformi link-ul unui produs intr-unul personalizat prin intermediul caruia sa primesti bani daca cineva cumpara unul sau mai multe produse. In cazul in care ai un site, poti folosi diferite instrumente de forma bannerelor dinamice care, odata introduse, vor afisa diferite produse direct pe site-ul tau.

Bine am facut cont … Dar acum?

Acum incepe parte mai grea pentru ca trebuie sa faci cumva sa trimiti vizitatori catre magazinul respectiv si acest lucru nu este usor deloc. Esti in avantaj daca detii deja un site pentru ca tot ce trebuie sa mai faci este sa te loghezi pe platforma de afiliere aleasa si sa iei un instrument pe care sa il introduci pe toate paginile site-ului tau. In acest fel pe toate paginile site-ului tau va aparea un instrument care va afisa produse din magazinul respectiv si cand cineva va da click pe produs pentru mai multe detalii, va fi vazut ca o recomandare din partea ta si vei incasa comision pentru orice cumpara. Inca un lucru interesant este ca daca respectivul cumpara la 20 de zile dupa ce da click pe link-ul tau de afiliat tot vei mai incasa bani de pe urma lui (pentru ca se folosesc cookie care dureaza 30 de zile, dupa care expira). In cazul in care nu ai un site iti recomand sa iti faci unul (poti opta chiar si pentru unul gratuit de forma site.blogspot.ro) si sa postezi cat mai multe articole care sa aiba legatura cu produsele vandute de catre magazinul online pe care il promovezi.

Trebuie sa iti spun ca poti face bani din afliere chair daca nu ai un site dar ai nevoie de cunostinte despre marketing, google adsense si multe firme de publicitate online care pot sa iti vanda trafic mari site-uri din Romania. Atunci cand cumperi trafic (Google Adsense vinde trafic in urmatorul mod: pune anuntul tau deasupra topului de 10 rezultate pentru ce cuvine cheie doresti) poti risca sa produci mai putini bani decat investesti si adevarul este ca se controleaza foarte greu acest aspect. Pana si cei mai buni din domeniu dau de cate o problema uneori asa ca nu iti recomand sa incepi in acest mod.